Zwembadwarmtepompen


Zwembadwarmtepomp

Voor de verwarming van zwembaden zijn lucht/water warmtepompen uitstekend geschikt.

Tijdens het zwembadseizoen zijn de buitenluchttemperaturen hoog en zwembadwater wordt opgewarmd tot 28-35°C, een klein temperatuurverschil dat met een warmtepomp efficiënt kan worden overbrugd met COP’s >6. Er zijn ook warmtepompen die tot 40°C watertemperatuur kunnen werken en geschikt zijn voor jacuzzi’s.

Zwembadwarmtepompen laten toe om het zwemseizoen te verlengen en er kan ook worden verwarmd op dagen dat de zon het laat afweten.

Warmtepompen worden in het filtercircuit tussengebouwd. Na het verlaten van de zandfilter wordt het water over de warmtepomp geleid alvorens terug naar het zwembad terug te keren.

De meeste toestellen zijn voorzien van een klok die toelaat om de warmtepomp enkel overdag te laten draaien. Tijdens de middaguren is de luchttemperatuur en dus ook het rendement het hoogst. Tegelijkertijd is er dan ook het meeste kans dat de warmtepomp op zonnestroom draait.

Linea Trovata Warmtetechniek levert en plaatst een breed gamma warmtepompen, voor elk type zwembad hebben we wel een geschikt toestel!