Over ons


Linea Trovata Warmtetechniek is een installatiebedrijf dat multi-techniek oplossingen aanbiedt aan residentiële en professionele klanten met duurzame warmte en koude  als uitgangspunt. Vanuit onze vestigingen in Lokeren en Wijgmaal richten we ons op zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Onze klanten zijn divers: particulieren, zelfbouwers, cohousing, projectontwikkelaars, hoofdaannemers, energiecoöperatieven en bedrijven. Voor hen werken wij projecten uit op basis van volgende technieken:

Warmtepompen met lucht of bodem als bron voor duurzame verwarming en koeling

Brandstofcellen en warmtekrachtkoppeling voor efficiënte en simultane opwekking van warmte en elektriciteit bij grotere verbruikers

Thermische energieopslagsystemen als slimme link tussen warmtepompen, brandstofcellen, warmtekrachtkoppeling en zonnepanelen (PV)

Gascondensatieketels autonoom werkend of als ondersteuning in hybride installaties

Warmteafgiftesystemen op lage aanvoertemperatuur waarmee eventueel ook kan worden gekoeld zoals vloerverwarming, wandverwarming, klimaatplafonds, radiatoren op ultra lage temperatuur, enz…

Ventilatiesystemen zonder (type C+) en met warmterecuperatie (type D)

Sanitaire installaties met regenwaterherbruik en warmterecuperatie uit afvalwater.

Zonneboilers voor thermische toepassingen op zonne-energie.

Pelletketels voor verwarming met biomassa

Elektrische installaties en domotica worden aangeboden door partnerbedrijven.

Zonnepanelen of fotovoltaïsche installaties met batterijsystemen, laadpalen, enz… in samenwerking met ons moederbedrijf Linea Trovata Suntec (www.lineatrovata.com)

Linea Trovata Warmtetechniek biedt al deze technieken als een one-stop-shop aan waardoor u zich verzekert van een geïntegreerd totaalconcept, gecoördineerde en korte uitvoeringperiode en één aanspreekpunt voor alle technieken. Meer en meer moeten de verschillende gebouwtechnieken op een slimme manier samenwerken en op elkaar afgestemd zijn om echt energie te kunnen besparen, enkel een geïntegreerd installatieconcept laat dat toe. U heeft ook meer controle over uw bouwbudget: geen discussies over installatiedelen die al dan niet in de offerte zijn voorzien.

Continu investeren in medewerkers en kennis

Onze deskundige en betrokken medewerkers in ontwerp, op de werf en in na-service, digitalisering en werkmethodiek zorgen er niet alleen voor dat uw installatie op technisch vlak een succes wordt maar ook klantvriendelijk, duurzaam en lean wordt uitgevoerd. Zo bouwen we duurzame installaties en duurzame relaties op.

Alles onder één dak

Linea Trovata Warmtetechniek beheerst de volledige installatieketen onder één dak: startend bij gefundeerd advies en een duidelijke offerte, gevolgd door een grondig ontwerp met gespecialiseerde software,  uitvoering door vakkundige mensen en last but not least een betrouwbare onderhoudsservice. Wij beschikken over alle nodige erkenningen om onze installaties te mogen bouwen: gasvormige brandstoffen, koeltechniek, rescert,…

Uitgebreid studiewerk

Uitgebreider studiewerk wordt uitgewerkt door zusterbedrijf Thermiek als ingenieursbureau gebouwtechnieken met focus op warmtepomptoepassingen (http://www.thermiek.be)

Systeemfilosofie en prefabbouw

Installaties worden opgezet vanuit een systeem-filosofie: van kleine zelfbouwinstallaties in woningen tot  grote warmtepompinstallaties in kantoren worden opgebouwd uit gehele of gedeeltelijke prefab modules die toelaten om snel, efficiënt en met een kleine faalkost te bouwen.

Onze deskundige en betrokken medewerkers in ontwerp, op de werf en in na-service, digitalisering en werkmethodiek zorgen er niet alleen voor dat uw installatie op technisch vlak een succes wordt maar ook klantvriendelijk, duurzaam en lean wordt uitgevoerd. Zo bouwen we duurzame installaties en duurzame relaties op.