Ontdek onze oplossingen voor bedrijven


Een  bedrijfsgebouw is vandaag meer dan een dak boven uw hoofd. Gebouwen moeten vandaag voldoen aan hoge eisen qua comfort en energie-efficiëntie, uiteraard liefst tegen een betaalbare prijs.

Voor de verwarming en eventueel koeling van uw gebouw, maar ook voor warmterecuperatie-toepassingen, zijn warmtepompen gekoppeld aan een zonnepanelen (PV) een ideale oplossing. Ze leveren met hun hoge COP goedkope warmte en koude gezien ze vaak kunnen gevoed worden op middenspanning. Warmtepompinstallaties kunnen ook het eigenverbruik van de zonnepanelen verhogen door bij injectie met een intelligente power to heat regeling de stroom in warmte om te zetten en te gaan bufferen voor later verbruik.

Linea Trovata Warmtetechniek adviseert, ontwerpt, bouwt en onderhoudt grote warmtepompinstallaties. Met onze financiële modellen kunnen we u ondersteunen in het maken van de juiste keuzes.

Dimensionering gebeurt op basis van EPB/EPN informatie en plannen voor nieuwbouw, voor bestaande installaties gaan we uit van historische verbruiken en monitoring.

De volledige installatie wordt als een geheel aangeboden gezien de afstemming van de verschillende installatiedelen op elkaar cruciaal is. Dit betekent warmtebron, warmtepompinstallatie in de stookplaats, het afgiftesystem en de regeling. Dit alles eventueel aangevuld met een nieuwe of uitgebreide PV installatie.

In de vermogenrange van 60-300kW voor gebouwen tot 1000m² vloeroppervlakte hebben wij voor zowel lucht/water als bodem/water warmtepompinstallaties de verschillende installatieonderdelen in standaard modules uitontwikkeld. Op deze wijze kunnen wij snel een scherpe offerte maken voor uw project zonder extern studiewerk.

De installatiedelen worden in prefab skids samengebouwd en eens op de werf in enkele dagen gekoppeld en in dienst gesteld. Deze werkwijze laat een snelle en efficiënte uitvoering toe, zonder faalkost. De nodige meet- en monitoring mogelijkheden zijn voorzien om prestaties vanop afstand op te volgen.

Heeft u interesse in een warmtepompinstallatie voor uw bedrijf, maar wenst u de investering niet zelf te doen of te delen met andere partijen? Ook dat is mogelijk. We hebben zeer veel ervaring in het evalueren of een ESCO-investering op een dak mogelijk is. Dit kan via een projectvennootschap of via een van de energiecoöperatieven waar we mee samenwerken.

Onder welke formule ook, we zetten graag onze schouders onder uw project, contacteer ons dus vandaag nog!