Ontdek onze oplossingen voor zelfbouw


De installatie van een warmtepomp vraagt een aanzienlijke investering, daarom biedt Linea Trovata Warmtetechniek aan zelfbouwers de mogelijkheid om een deel of de gehele installatie zelf uit te voeren en daarmee op de installatiekost te besparen. Uiteraard met de nodige begeleiding!

Voor een warmtepomp kan gekozen worden voor de zelfplaatsing van enkel de vloerverwarming of de volledige installatie.

Voor de zelfplaatsing van de vloerverwarming gaan wij als volgt te werk:

  • Het vloerverwarmingspakket met het door u goedgekeurd legplan wordt samen met het nodige installatiemateriaal op de werf geleverd door onze monteur. Dit gebeurt nadat de vloerisolatie is geplaatst.
  • Samen met u plaatst onze monteur een eerste collector en vervolgens een volledige eerste kring. Hierdoor heeft u de manier van werken onder de knie en kan u zelf aan de slag.
  • Op uw eigen tempo plaatst u de overige kringen. U laat ons weten wanneer u klaar bent.
  • Onze monteur komt terug langs en overloopt de volledige installatie op een correcte uitvoering. Nadien wordt een manometer op de collector geplaatst en de installatie met perslucht op druk gezet. De druk blijft op de installatie tijdens het plaatsen van de chape of polybeton, op deze wijze verzekeren we ons ervan dat de vloerverwarming dicht is. Onze monteur neemt tenslotte het installatiemateriaal weer mee.

Gezien de complexiteit wordt voor een volledige warmtepompinstallatie in zelfbouw gewerkt met een prefab skid. We leveren dus niet enkel een plan met een doos installatiecomponenten af! Deze werkwijze verlaagt sterk de drempel om de volledige installatie in handen te nemen.

De werkwijze is de volgende:

  • Wij maken een schema en inplantingsplan op dat u goedkeurt.
  • Levering van de skid en leidingen voor de ruwbouwfase samen met de nodige installatiematerialen door onze monteurs. Onze mensen overlopen samen met u de ruwbouwinstallatie.
  • Montage van de prefab skid op de plaats waar de warmtepomp later komt. Op de skid zijn de nodige beugels, elektrische buisjes en instructies voorzien voor een overzichtelijke en foutloze installatie. De skid verzekert ook de vlotte coördinatie tussen de verschillende andere technieken: eventueel het boorbedrijf, elektriciteit, sanitair, enz…
  • Vanaf de skid monteert u de leidingen die naar de vloerverwarmingscollectoren lopen op ieder niveau. Uzelf of de sanitair- en elektriciteitsaannemer plaatsen de nodige leidingen voor de sanitaire aansluiting en elektrische leidingen.
  • De plaatsing van de vloerverwarming gebeurt zoals reeds aangegeven.
  • Na de plaatsing van de vloer wordt door onze monteurs de warmtepomp geleverd, geplaatst en opgestart. Zij overlopen de werking, regeling en doen de overdacht van de documenten.

Moest u vastlopen dan staan wij klaar met deskundige hulp en komen we eventueel even langs. Indien u wenst kunnen wij uiteraard bepaalde installatiewerken ook voor u uitvoeren.

Wij lenen professionele installatiematerialen uit in een werkkoffer met een persmachine voor meerlagenleidingen.

Ook andere technieken zoals ventilatie en sanitair bieden wij aan in zelfbouwpakketten.

Uiteraard is er naar garantievoorwaarden geen verschil tussen zelfbouw en montage door onze eigen monteurs.

Heeft u zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Neem vandaag nog contact voor een offerte!